merhaba genç yazarlar!

            Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu yıl  "Yazarlık Egzersiz"çalışması başlatmış bulunmaktayız.Okulumuz öğrencilerini bu çalışmaya davet ediyoruz. Her öğrencimizin mutlaka bir yeteneği olduğuna inanıyoruz ve bu yeteneğinizi keşfetmek istiyorsanız size sunduğumuz bu fırsattan yararlanın diyoruz.Çünkü yetenek kendi kendine çiçek açıp meyve gibi olgunlaşıp kokusunu ve tadını ortaya çıkaramaz.
          Okumayı seviyorum ve benim de söyleyecek sözüm var diyorsan işte size sunulmuş bir fırsat.
Düşündüklerini, okuduklarını,görüp yaşadıklarını derli toplu düzenli ifade edebilmek büyük önem taşır.Biz bu sayfada size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız.Sizin edebi kurallara göre yazma yeteneğinizi geliştirmek istiyoruz.

      Eğer etrafınızdaki insanlardan farlı olduğunuzu düşünüyor ve okuduğunu yazarak ifade etmeyi seviyorsanız, bu alışkanlığın ne kadar rahatlatıcı, netleştirici ve zenginleştirici olduğunu göreceksiniz..  Hatta gün ortasında, okuldayken kendinizi kaygılı hissedebilir ve eve gidip yazamaya devam etmek için sabırsızlandığınızı farkedeceksiniz.. Fikirler sürekli olarak kafanızın içinde akıyor olacak ve bunların hepsinin izini sürmek isteyeceksin. Yazma eyleminin kendisinden zevk alıyor olacaksın. Farkında olmadığın şey ise, yazmanın pek çok faydasının da bulunduğudur.

     Yazı yazmanın verdiği dayanılmaz hafifliğin hazzını yaşamak istiyorum . Konuşmak değil yazmak benim istediğim,diyorsan . Hayata dair, edebiyata, tarihe dair ya da teknolojiye dair her her şeyi yazabilirsin.

      Kısacası insan kendini konuşamayacak durumda hissettiği zamanlar yazmayı denemeli. Yazmak, bir iki kelime dahi olsa yazmak. Rahatlayacağı kadar yazmak ve sessizliğin sesini dinlemeli, yazmanın inanılmaz rahatlığını hissetmelidir. Denemenizi tavsiye ederim, bir kez yapın bunu, sonuçtan siz de memnun olacaksınız.

      Bu duygularla hepinizi kutlar sayfamıza yazılarınızı bekliyorum

                                                                                                          KEMAL EGE
TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar